Pár podnětů na vylepšení:

• Popisky fotografií: Dříve byly popisky fotografií přímo ve fotce v jakémsi poli. Nyní jsou kdesi pod fotkou, v režimu celé obrazovky ještě navíc "schované" mezi dalšími informacemi (jméno apod). V režimu celé obrazovky se také popisky zobrazí pouze při pohnutí myší. Což neznalý návštěvník neví, a tak může popisek úplně minout. Já bych byl pro to, aby popisek byl ve fotce, např. v nějaké "bublině" a po nějaké době se skryl, buď automaticky, po nastavené době, nebo ručně, třeba nějakou klávesovou zkratkou. Aby si poté návštěvník mohl vychutnat jen samotnou fotku.

• Videa: V režimu celé obrazovky se nezobrazují videa, která jsou součástí fotoalb. Dříve se zobrazily alespoň jako statická fotka, takže jsem na ně mohl upozornit v popisku, nyní je systém úplně přeskočí, takže neznalý návštěvník vůbec netuší, že je nějaké video součástí alba.

Mysleme na to, že má vše sloužit k prohlížení fotek většinou někým "zvenčí". Návštěvník nemusí Rajče vůbec znát, neví, jaké jsou tu zvyklosti a jak se to ovládá. Chce kliknout na fotku, prohlédnout a v případě např. cestopisů, přečíst popisek. K tomuto bych to ovládání směřoval...

Dobry den, v novem rajceti mi chybi generovani html s vybranymi fotkami z alba. Lze vlozit pouze cele album jako iframe, ale to nemohu pouzit. Lze nejak docilit stareho zpusobu, nebo se s nim musim rozloucit a s tim s celym rajcetem? Diky za odpoved.

Dobrý den,
      mám dobrý tip na zlepšení.
      Mám na vašem webu několik alb s fotkami. Nejsem žádný profesionál ale v mém věku si dost věcí fotím. Přihlášení, založení alba, popisek alba atd.potut vše ok.
      Nevím kdo vymyslel, že po nahrání fotek fo alba (převážně z mobilu a PC) mi opakovaně vyskočí tabulka o prohlédnutí alba a zaškrtnutí různých voleb položek a to na mobilu skoro přes celou 5 palcovou obrazovku co mám na mobilu.
      Resp.ta tabulka vyskakuje i po nahráti už jen 2x fotografií.!
      A slušně řečeno mě to štve, ale to je slabé slovo.
      Nejde ta vaše vyskakovaci tabulka s prohlédnutím alba zrušit a nebo v nastavení profilu deaktivovat.?
      Děkuji Honza

marrier Dobrý den, plně souhlasíme s Vaším námětem na popisky fotografií. Také nám stávající systém nevyhovuje. Doufám, že to tu tvůrci čtou, snad nás vyslyší :-)

marrier děkujeme Vám za cenné podněty.

- Popisky fotografií: Aktuálně jsou popisky pod fotografií umístěny tak, aby byly při prohlížení vždy viditelné a zároveň nenarušovaly samotnou fotku. V režimu celé obrazovky chystáme úpravu, po které popisky budou dále viditelné i po skrytí ovládacích prvků.
        - Videa: máte pravdu, tuto opravu jsme také zaplánovali.

Máte-li ještě další nápady, pošlete nám je klidně na info@rajce.net.
        Budeme se těšit!

watchmaker74 Vaši duplicitní zprávu na fóru jsme smazali a reagujeme pouze zde (děkujeme za pochopení):

Generování HTML s vybranými fotkami jsme při tvorbě nového detailu alba z důvodu nízkého využití a větší náročnosti na zpracování zrušili a ponechali využívanější variantu vkládání celého alba přes IFRAME. Zkuste nám prosím na info@rajce.net popsat Váš konkrétní požadavek a případně kolik lidí ve Vašem okolí by funkci ocenilo. Uvidíme, co se dá dělat 😉

feliciaman děkujeme za tip! Již jsme zaplánovali nápravu!

Hezký den, prosím o zprovoznění "generování html kódu fotek", tak jak to bylo na původním Rajčeti. Teď je tam nějaké "Iframe" a to nemůžu použít.
        Díky

britanek7 viz naše odpověď na dané téma výše. Poprosíme Vás také: Zkuste nám prosím na info@rajce.net popsat Váš konkrétní požadavek a případně kolik lidí ve Vašem okolí by funkci ocenilo. Uvidíme, co se dá dělat 😉

@Rajče#72 Fotím žákovský hokej (tréninky, zápasy) a fotky dávám tady na Rajče. Rodiče kluků si vybrané fotky svých malých sportovců odtud stahovali a archivovali u sebe v PC. Teď to nejde ani v mobilní aplikaci...prosím o nápravu za všechny rodiče...

Predchozi user interface se mi libil vic nez ta soucasna podivnost, ktera jeste navic ve starsich prohlizecich nebeha korektne...

Dobrý den,
              také se v poslední době setkávám s nemožností stáhnout fotografie z galerie do mobilního zařízení. Stejně jako @monter1 fotím především sport a kulturní akce a lidé si rádi stahují fotografie, na kterých jsou oni sami. Rajče.net jsem si kdysi vybrala právě proto, že toto stahování bylo velmi jednoduché. Nyní to nejde a já tak přemýšlím, zda kvůli tomu nepřejít na jinou platformu... Také vás prosím o nápravu.

Dobrý den, mám jiný dotaz : jak si stáhnu svá videa z Rajčete zpět do PC nebo do USB: Nemohu na to přijít,děkuji moc za radu. .aleblaze

monczess přesně tak!!!!Tohle je pakárna,že si lidi nemůžou stáhnout fotku....asi též budu muset jít jinam,protože fakt nehodlám pořád posílat fotky...navíc je to teď omezené tím,že už se u infa fotek nezobrazuje název souboru-takže mi ti lidi ani nemůžou poslat číslo fotky-takže musím prolézat celé album podle toho,co je na fotce...děs!!

polida aleblaze monczess monter1
                    Děkujeme za podněty ke stahování fotografií/videí/alb z Rajčete. Se stahováním celých cizích alb, to bude trochu složitejší, ale pracujeme na tom! Nicméně jako vlastník alba tuto možnost máte již nyní k dispozici. Co se pak týká stahování jednotlivých fotek a videí z alba, tuto nápravu jsme zaplánovali!

xmeda děkujeme za reakci. V rámci zpětné kompatibility děláme maximum, ale chyba se u starších prohlížečů přesto může stát. Mohli bychom Vás poprosit o konkrétní popis a ukázky problému? Zaslat je spolu s návrhy na zlepšení můžete na info@rajce.net 😉

...nevím zdali něco nedělám špatně, ale dámli si volbu "Řadit alba podle" a zadám podle času vytvoření, tak se tak sice srovnají ale následně se vždy zase srovnají podle data pořízení, což nechci...a docela mi to již jde na nervy pořát dokola znova a znova zadávat volbu řadit podle času vytvoření...

@Rajče#89 Ted jsem se dočetla že mám jako vlastník možnost stáhnout si videa do PC a pod. Jen nevím jak, nemohu přijít na to, jak se to udělá. Poradíte?

aleblaze viz odpověď výše – Nápravu stahování jednotlivých fotek a videí jsme zaplánovali. Jako vlastník máte ale již nyní možnost stáhnout si svá alba v celku. Tuto možnost naleznete v detailu vlastního alba pod ikonkou třech teček pro další akce alba [ ⋮ ]. V případě potřeby se na nás neváhejte obrátit na info@rajce.net 😉