Dobrý den. Mám dotaz. Ovšem nevím jak ho na Rajčeti zveřejnit a tak píšu (asi) nesprávně do kolonky - odpovědět. Mám takový problém s popisky. Fotografie upravuji v Zoneru a zároveň v něm dělám popisky. Popisky se mi potom i s fotografiemi automaticky nahrají na Rajče. Dřív byly umístěné přímo ve fotografii, ale teď jsou pod ní. Ovšem stalo se něco co dřív nebylo . Rajče nezná češtinu a místo znaků píše jen otazníky. Vypadá to asi tak - Raj?e nez?? ??e??inu... Prosím, v čem je chyba ?

boob Děkujeme za dotaz! Zde na fóru je toto vlákno spíše zamýšleno jako tipy na vylepšení a nové funkcionality. Jakékoliv dotazy podobného rázu můžete do budoucna pro větší efektivitu směřovat na info@rajce.net. Každopádně i přesto děkujeme za upozornění a daný problém se pokusíme ověřit a vyřešit jej!

o 23 dní později

Aby zobrazené reklamy nebránily přidávat popisky k fotkám :-((( Používám menší notebook a některé reklamy se nejen "rozlezou" po většině plochy tak, že vidím jen horní polovinu fotky, ale nedovolí mi ani sjet na dolní okraj obrázku. Musím skočit zpátky do alba, otevřít fotku znovu a doufat, že se k ní tentokrát natáhne nějaká méně agresívní reklama....

jarmilavejlet Děkujeme za podnět! Moc nám pomůžete, pokud nám pro lepší pochopení problému můžete zaslat na info@rajce.net screen obrazovky, kdy k problému dochází + info o konkrétním rozlišení a prohlížeči, ve kterém Rajče navštěvujete. Problém se pak pokusíme co nejdříve vyřešit! 🙂

o 8 dní později

Dobrý den rejč
      chtěl jsem se zeptat jak mám uložit složky podle a becedy

Dobrý den. Nemám ani tak připomínku,jako spíš dotaz. Proč se z Rajčete stala nekonečná sbírka zamčených alb? Vesměs z 99 procent pro ostatní navždy neviditelných? Vím,že to není přímo váš problém a volba. Ale proč si plno uživatelů udělalo soukromý trezor ze stránek původně určených na veřejně a dobrovolně propagující fotografie uživatelů? Sem tam nějaké album zamknout,to asi nějaký důvod může mít. Fajn. Ale proč všechny???? To si ty fotky můžou zamknout ve svým počítači,ne? Nebo v tištěný verzi doma v šuplíku a nezabírat tady zbytečně místo. Heslo stejně nikdy nikomu nedají. Tedy jen nejbližším známým,možná. Takže tyto nejbližší znají nejspíš osobně a tyto,nejspíš tedy megasupertajný fotky jim můžou ukazovat doma,ne? .. Přijde mi to podobný,jako když tito lidé nacpou svoje odpadky do pytlů,zavážou je a nahází tyto pytle všude po městě a doprostřed náměstí,ale rozkážou,že ten jejich supertajný bordel nesmí nikdo uklidit a ani se do těch pytlů podívat. Jen světe obdivuj náš bordel co zabírá prostor pro normální,viditelný věci,který by si rádi lidi prohlédly,protože na to je veřejný prostor určený. Ale ne. Ty lidi se musí prohrabat a brodit supertajnými odpadky aby se nějak dostali k tomu,k čemu je vlastně veřejný a všem přístupný prostor vytvořený.....

o 6 dní později

misakan děkujeme za dotaz. Možnost seřadit si vaše, ale i cizí alba naleznete na profilu pod ikonkou „Seřadit“, která je vyobrazena jako řádky s šipkou. V případě potřeby se na nás ještě obraťte na info@rajce.net 🙂

olegos děkujeme za za dotaz. Rajče slouží jednak pro veřejnou prezentaci povedených fotoúlovků, o které se jejich autoři rádi podělí s ostatními, ale stejně tak může sloužit jako bezpečná záloha fotografií a videí vlastníků, kteří by naradi o své vzpomínky přišli. Díky tomu se tak zároveň i mohou podělit o své osobní fotky se vzdálenou rodinou a chránit přitom své soukromí 😉

Dobrý den,

Chápu, že bez reklam na Rajčeti to nejde, tak jak to bylo donedávna akceptovatelné, ale dnes jsem zjistil, že přímo na domovské stránce každého uživatele je mezi jeho alby třetí album shora (u seznamu), resp. třetí na prvním řádku (u dlaždic) samostatné album s reklamou. Opravdu je nutné reklamu umísťovat i takhle nešťastně? Nestačilo by to tak, jak to bylo doposud, že reklama byla při prohlížení alb vždy vedle každého obrázku? Avšak reklama jako samostatné album na osobní stránce? Nejen že to na takovém místě nesmírně ruší (alespoň z mého pohledu), ale i to způsobuje zmatek v hlavě a to nejen těm, kdo neovládají Češtinu a z malého titulku Reklama nepoznají, oč jde (žiju v zahraničí). Pokud by bylo možné zvážit, zdali je opravdu nutné tento dle mého názoru velmi nevydařený a hlavně nesmírně rušivý a zmatečný způsob reklamy používat (myslím jen tu reklamu v podobě samostatného alba na hlavní stránce uživatele), velmi bych to ocelil, a možná ne jenom já.

Děkuju za zvážení.

o 11 dní později

cyklopoustevnik děkujeme za podnět! Snažíme se v rámci fungování s reklamními pozicemi vždy nakládat dle měření použitelnosti i co nejnižší míry rušivosti. Po vyhodnocení konkrétní pozice zkusíme zvážit její zrušení/ponechání/náhradu.

Dobrý den rajce
            Mohlo se zlepši na rajčeti jak je vy foceni lidé na potrét zobrazuje sledovaní a další věci mohlo se tam přidat kdyby se tam líbili fotografie a mohli hodnotit které se jim líbí a ůkázalo čísla u znaku kteří jsou přihlášení a kterí nejsou .
            děkuji michal kříž fotograf amtér

o 6 dní později

Ukládání fotek v PNG formátu. Moc prosím.
              A před uložením vybrat: JPG nebo PNG formát diky.

o 8 dní později

misakan děkujeme za zprávu s tipy na vylepšení! Seznam lidí, kterým se líbí daná fotografie zjistíte po kliku na číslo vedle „Like“ ikonky. Ostatní návrhy zkusíme zvážit, děkujeme!

ondras95 děkujeme za podnět! Zpracování PNG formátu máme v plánu, avšak momentálně s nižší prioritou. O budoucím nasazení vás budeme informovat.

o měsíc později

watchmaker74 Je nutno mít zobrazenou konkrétní fotku a v kontextovém menu (PTM) zvolit "kopírovat adresu obrázku". Pokud toto provedete při zobrazení celého alba, tak to generuje odkaz na celé album.

o měsíc později

Zdravím,
                uvítal bych větší formát snímků. 2000 pixelů na delší stranu je na dnešní dobu dost málo,
                obzvlášť panoramatické snímky tím dost utrpí.

o 11 dní později

Zdravím,
                myslím že by bylo vhodnější příspěvky na tomto fóru řadit sestupně, tedy aby nejnovější příspěvek
                byl nahoře a každý příspěvek označit konkrétním datumem. Označení například : čvc ´20
                nebo : o 23 dní později je dost nekonkrétní a matoucí.

o 19 dní později

V nastavení alb mám uloženo, že komentovat může kdokoliv, přesto se po otevření alba
                objevuje upozornění komentovat mohou jen přihlášení. Je to možné změnit tak aby mohl
                skutečně komentovat kdokoli, tedy i nepřihlášený, tak jak tomu bylo dříve ?

o 12 dní později

olegos Zamčených alb by naopak mělo být více ! Hlavně v kategorii 18+.

o 11 dní později

Můj názor : Hodnotit pouze LIKE-em ( zn. zdvižený prst - LÍBÍ ). Odpadli by stále stejné krátké komentáře. Samozřejmě obsáhlejší ( rady, názory, poznámky a dotazy vážící se k místu/objektu, vzpomínky apod. ) bych zanechal. V některých foto-serverech je to běžné. Dobré světlo všem :-) Olda55