polida aleblaze monczess monter1
Děkujeme za podněty ke stahování fotografií/videí/alb z Rajčete. Se stahováním celých cizích alb, to bude trochu složitejší, ale pracujeme na tom! Nicméně jako vlastník alba tuto možnost máte již nyní k dispozici. Co se pak týká stahování jednotlivých fotek a videí z alba, tuto nápravu jsme zaplánovali!

xmeda děkujeme za reakci. V rámci zpětné kompatibility děláme maximum, ale chyba se u starších prohlížečů přesto může stát. Mohli bychom Vás poprosit o konkrétní popis a ukázky problému? Zaslat je spolu s návrhy na zlepšení můžete na info@rajce.net 😉

...nevím zdali něco nedělám špatně, ale dámli si volbu "Řadit alba podle" a zadám podle času vytvoření, tak se tak sice srovnají ale následně se vždy zase srovnají podle data pořízení, což nechci...a docela mi to již jde na nervy pořát dokola znova a znova zadávat volbu řadit podle času vytvoření...

@Rajče#89 Ted jsem se dočetla že mám jako vlastník možnost stáhnout si videa do PC a pod. Jen nevím jak, nemohu přijít na to, jak se to udělá. Poradíte?

aleblaze viz odpověď výše – Nápravu stahování jednotlivých fotek a videí jsme zaplánovali. Jako vlastník máte ale již nyní možnost stáhnout si svá alba v celku. Tuto možnost naleznete v detailu vlastního alba pod ikonkou třech teček pro další akce alba [ ⋮ ]. V případě potřeby se na nás neváhejte obrátit na info@rajce.net 😉

Děkuji za odpověď,

Když návštěvník klikne na některé z mých cestovatelských alb, objeví se část úvodní fotografie tohoto alba roztažená nahoře přes celou šíři monitoru (obsah alba je v náhledech pod tím). Zřejmě ho to má "nalákat" k prohlédnutí celého alba, ale opak je pravdou. Ne všichni fotí na super velké rozlišení, takže většina fotografií (např. z mobilu) je po takovémto roztažení velmi nekvalitní a zrnitá a spíše od dalšího prohlížení odrazuje.. Šlo by to změnit?

pavelhradecky Děkujeme za podnět! Zamyslíme se, jak bychom mohli vyhovět. Máte-li konkrétní nápady, napište nám prosím na info@rajce.net 🙂

Skupinový účet

Dobrý den. V rámci vytvořené skupiny bychom chtěli vkládat fotografie do alb dle zájmu.
        Každý kdo bude vkládat musí mít svůj vlastní účet na Rajče.net? A nebo musí používat ten který je ke skupině navázán.
        Děkuji

o 4 dny později

@Rajče#99 Taktéž se přikláním ke zrušení té fotky v hlavičce. Špatně se díky tomu čte popisek alba, někdy úplně zanikne (záleží na charakteru fotky). Myslete na to, že alba často prohlížejí návštěvníci zvenčí, samotné Rajče neznají, neumí to plně ovládat, tápou. Vše musí být jednoduché a intuitivní. Nejsem ani příznivcem toho rozdělení informací do "oušek" (Fotky a O albu), to také spousta lidí mine, pokud jim to nesdělím. Zbytečně složité...

Ještě jeden drobný nápad k popiskům, který by šlo zřejmě docela levně realizovat - když si stáhnu album (povel Stáhnout album), získám v zip souboru pouze obrázky/videa, ale nikoliv popisky k nim. Napadlo mě, že by nemusel být problém popisky přidat do souboru info.txt, který je v zipu obsažen (popřípadě vytvořit nějaký další soubor). Své alba na Rajčeti hojně popisuji a přivítal bych možnost si vytvořené popisky stáhnout.

Tak já dnes objevil tohle fórum a vím že můj názor nikoho moc nezajímá, ale přesto ho sem napíšu. Myslím že nejlepší změna kterou by šlo udělat by bylo vrátit rajče do grafické podoby jakou mělo před cca 5 lety. Přehledné, jednoduché. Teď všude vyskakují kraviny nabízející pexeso, hrníčky a podobné kraviny a kolik má album shlédnutí se nedozvím. Dřív byla alba krásně pod sebou, teď vidím dlaždice jak ve Windows 8 a je mi blivno. Vím že to nezměním, ale aspoň jsem si ulevil.

apalucha2009ad děkujeme za dotaz! Skupinový účet momentálně na Rajčeti umožňuje přihlášení pouze přes jeden účet.

marekpetru i Vám díky za podněty k náhledové fotce alba! Zkusíme zvážit možnosti. Pokud máte konkrétní nápady a nejlépe i příklady ve kterých dochází k problémům, budeme rádi, když nám je zašlete na info@rajce.net 🙂

m-f děkujeme za nápad! Stahovat alba i s popisky fotek by nemusel být problém a proto tuto drobnou úpravu zahrneme do plánu.

mccase69 těší nás každý konstruktivní podnět a proto díky i Vám! Návrat ke starší grafické podobě sice není možný, ale optimalizace současné podoby neustále probíhá na základě vyhodnocování měření a testování. Máte-li zájem, napište nám na info@rajce.net a rádi Vás zařadíme mezi ostatní testery.

K zobrazení alb: v každém přehledu alb si můžete volit mezi zobrazením dlaždic a seznamu.
                Pro více tipů využijte naši nápovědu: stačí ťuknout na ikonku lupy vpravo dole na Vašem profilu 😉

Dobrý den, právě jsem zjistil, že mi už nefunguje kdysi stažený ovladač a že musím nahrávat přes odkaz na stránce. To by mi snad ani tak nevadilo, ale zcela zmizela funkce "vytvořit názvy ze jmen souborů". Fotím především zvířata a jejich jmény si fotografie pojmenovávám. Bez téhle funkce mám teď album bez popisů, tedy pokud zase nepopíšu každou fotku zvlášť po nahrání alba.

@Rajče#110 Název a popis fotky jsou součástí EXIF souboru. Takže by stačilo, aby Rajče pracovalo s těmito informacemi. Když nahraju fotky s popsaným EXIFem např. na Facebook, nebo na Zoneramu, vytáhnou si tyto popisky přímo z EXIFu a nemusím nic vyplňovat. Stejně tak to v tom EXIFu zůstane po stažení fotek. Takže řešení už existuje, jen ho použít.

Aktuálně jsem zachytil od jednoho návštěvníka svých alb výtku, že se nemůže dostat z prohlíženého alba zpět na můj profil s ostatními alby. Prostě tam chybí nějaké tlačítko "Zpět na přehled alb uživatele" nebo tak něco. V hlavičce alba se sice dá kliknout na moje jméno, ale ten popisek je tak titěrný a navíc zaniká v té profilové fotce, že jej běžný uživatel nemá šanci objevit.