Skupinový účet
Dobrý den. V rámci vytvořené skupiny bychom chtěli vkládat fotografie do alb dle zájmu.
Každý kdo bude vkládat musí mít svůj vlastní účet na Rajče.net? A nebo musí používat ten který je ke skupině navázán.
Děkuji
Dobrý den. V rámci vytvořené skupiny bychom chtěli vkládat fotografie do alb dle zájmu.
Každý kdo bude vkládat musí mít svůj vlastní účet na Rajče.net? A nebo musí používat ten který je ke skupině navázán.
Děkuji
@Rajče#99 Taktéž se přikláním ke zrušení té fotky v hlavičce. Špatně se díky tomu čte popisek alba, někdy úplně zanikne (záleží na charakteru fotky). Myslete na to, že alba často prohlížejí návštěvníci zvenčí, samotné Rajče neznají, neumí to plně ovládat, tápou. Vše musí být jednoduché a intuitivní. Nejsem ani příznivcem toho rozdělení informací do "oušek" (Fotky a O albu), to také spousta lidí mine, pokud jim to nesdělím. Zbytečně složité...
Ještě jeden drobný nápad k popiskům, který by šlo zřejmě docela levně realizovat - když si stáhnu album (povel Stáhnout album), získám v zip souboru pouze obrázky/videa, ale nikoliv popisky k nim. Napadlo mě, že by nemusel být problém popisky přidat do souboru info.txt, který je v zipu obsažen (popřípadě vytvořit nějaký další soubor). Své alba na Rajčeti hojně popisuji a přivítal bych možnost si vytvořené popisky stáhnout.
Tak já dnes objevil tohle fórum a vím že můj názor nikoho moc nezajímá, ale přesto ho sem napíšu. Myslím že nejlepší změna kterou by šlo udělat by bylo vrátit rajče do grafické podoby jakou mělo před cca 5 lety. Přehledné, jednoduché. Teď všude vyskakují kraviny nabízející pexeso, hrníčky a podobné kraviny a kolik má album shlédnutí se nedozvím. Dřív byla alba krásně pod sebou, teď vidím dlaždice jak ve Windows 8 a je mi blivno. Vím že to nezměním, ale aspoň jsem si ulevil.
apalucha2009ad děkujeme za dotaz! Skupinový účet momentálně na Rajčeti umožňuje přihlášení pouze přes jeden účet.
marekpetru i Vám díky za podněty k náhledové fotce alba! Zkusíme zvážit možnosti. Pokud máte konkrétní nápady a nejlépe i příklady ve kterých dochází k problémům, budeme rádi, když nám je zašlete na info@rajce.net
mccase69 těší nás každý konstruktivní podnět a proto díky i Vám! Návrat ke starší grafické podobě sice není možný, ale optimalizace současné podoby neustále probíhá na základě vyhodnocování měření a testování. Máte-li zájem, napište nám na info@rajce.net a rádi Vás zařadíme mezi ostatní testery.
K zobrazení alb: v každém přehledu alb si můžete volit mezi zobrazením dlaždic a seznamu.
Pro více tipů využijte naši nápovědu: stačí ťuknout na ikonku lupy vpravo dole na Vašem profilu
Dobrý den, právě jsem zjistil, že mi už nefunguje kdysi stažený ovladač a že musím nahrávat přes odkaz na stránce. To by mi snad ani tak nevadilo, ale zcela zmizela funkce "vytvořit názvy ze jmen souborů". Fotím především zvířata a jejich jmény si fotografie pojmenovávám. Bez téhle funkce mám teď album bez popisů, tedy pokud zase nepopíšu každou fotku zvlášť po nahrání alba.
@Rajče#110 Název a popis fotky jsou součástí EXIF souboru. Takže by stačilo, aby Rajče pracovalo s těmito informacemi. Když nahraju fotky s popsaným EXIFem např. na Facebook, nebo na Zoneramu, vytáhnou si tyto popisky přímo z EXIFu a nemusím nic vyplňovat. Stejně tak to v tom EXIFu zůstane po stažení fotek. Takže řešení už existuje, jen ho použít.
Aktuálně jsem zachytil od jednoho návštěvníka svých alb výtku, že se nemůže dostat z prohlíženého alba zpět na můj profil s ostatními alby. Prostě tam chybí nějaké tlačítko "Zpět na přehled alb uživatele" nebo tak něco. V hlavičce alba se sice dá kliknout na moje jméno, ale ten popisek je tak titěrný a navíc zaniká v té profilové fotce, že jej běžný uživatel nemá šanci objevit.
kisspanda marekpetru možnost přenést názvy a popisy (z EXIFu) jsme zaplánovali i pro nahrávání obsahu přes web. Starou windows aplikaci jsme museli již z bezpečnostních důvodů zrušit, ale stáhnout si můžete novou: https://www.rajce.idnes.cz/nahrat Pokud bude potřeba ozvěte se nám prosím ještě na info@rajce.net.
marekpetru Celkem nedávno jsme přidávali další možnost přejít na profil autora také po prohlédnutí alba. Věříme, že teď už bude možnost návratu pro každého přehledně dostupná
Tak určitě "podělali" nově to,že nejde stáhnout fotografie!!!! Z toho důvodu budu muset asi založit fotoalbum jinde. :-/ a to mě fakt nebaví.. :-/
polida děkujeme za zpětnou vazbu. Viz odpověď výše: stahování jednotlivých fotek a videí z alba jsme zaplánovali, každopádně jako vlastník máte možnost stažení celých svých alb již nyní k dispozici. Tuto možnost naleznete v detailu vlastního alba pod ikonkou tří teček pro další akce alba [ ⋮ ]. V případě potřeby či přetrvání problémů se na nás neváhejte obrátit s konkrétními poznatky na info@rajce.net
Dobrý den,
rajce.net používám mnoho let. Na novou verzi si asi zvyknu. Jestli se vrátí možnost stáhnout forografie, budu ráda. Ale co mě vytáčí do běla: Otázka ohledně ochrany osobních údaju. že je dlouhá jak bible je jedna věc, ale proč se objevuje po každém přihlášení do účtu. A kde je možnost nesouhlasit?
Vítejte
Vaše údaje nám pomáhají financovat a zlepšovat naše služby a vyvíjet nové. My a partneři Vám budeme mj. doporučovat obsah a …
turistevpfm děkujeme vám za podnět i dlouhodobou přízeň
Nové info ohledně ochrany osobních údajů bylo potřebné nastavit v aktuální podobě, ale sami bychom rádi jeho optimalizaci, co se délky obsahu týče a momentálně zjišťujeme možnosti úprav… (Váš příklad výše jsme zde zkrátili pro lepší přehlednost ve fóru pro ostatní uživatele.)
Pokud se vám potvrzení objevuje po každém přihlášení k účtu, může se jednat o chybu v uchování cookies, která bývá způsobena nekompatibilitou prohlížeče, či konkrétního prohlížečového doplňku – v tomto případě se na nás prosím obraťte přímo na info@rajce.net, kde zjistíme potřebné detaily k nápravě
Možnost „nesouhlasit“ pak objevíte pod tlačítkem Podrobné nastavení, kde naleznete konkrétní možnosti.
@Rajče#140 Ale já nepotřebuji stahovat vlastní alba,která mám...Já potřebuji,aby si to cizí lidé mohli stáhnout-tu svou fotografii...co znamená prosím ZAPLANOVALI?KDY? -teď nám teda zase asi zruší akce,tak ještě chvilku snad vydržím....ale jinak budu nucena změny,protože je fakt pakárna to každému závodníkovi hledat a posílat mailem...nehledě na to,že třeba tisk si už stahuje od jiných fotografů fotky,jelikož mu nejdou z rajčete ode mne stáhnout.
Teď jsem narazil na skvělý prohlížeč fotografií, který má Seznam.cz u svých článků. Popisek se objeví v bublině po najetí myši do fotky, jakmile myší "uhnete", bublina zmizí a můžete vychutnávat jen samotnou fotku. Příklad: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/bohatstvi-donalda-trumpa-i-tak-muze-vypadat-majetek-muze-co-neplati-dane-121798
Ještě drobnost k těm EXIFům - bylo by fajn, kdyby se popisky ukládaly do EXIFu fotky i při popisování přímo na Rajčeti (nebo v aplikaci). Aby zůstaly součástí fotky i po stažení. Zatím to tak nefunguje, aspoň mně ne. U konkurence jo.